"توییتر در ایران، دامی برای شکار مخالفین بوده است"


در جریان رویدادها و اعتراضات سال گذشته در ایران، بسیاری توتیتر را یک ابزار سازمانده و بسیج کننده مردمی معرفی کردند. در رسانه های غرب نیز به کرات از "انقلاب تویتتری" صحبت شد. حتی تویتیر کاندیدای جایزه نوبل شد. آیا این مسائل با واقعیت های جامعه ایران خوانایی دارند؟ پاسخ "اریش موشل" روزنامه نگار اتریشی منفی است. او می گوید اتفاقا آزاد  گذاشتن توییتر در آن روزهای بحرانی، دامی برای شکار مخالفین و ردیابی آنها بوده است.

 

اریش موشل که بیش از 15 سال است در زمینه بررسی تاثیرات و عواقب تکنولوژی مدرن ارتباطی در  رسانه های آلمانی زبان اتریش وآلمان می نویسد، در جلسه ای که به بررسی نقش اینترنت در وقایه ایران در محل پارلمان اروپادر  بروکسل برگزار شده بود، وقایع ایران را مرور کرد. وی ضمن انتقاد به نگاه تک بعدی مثبت نسبت به اینترنت، از خطرات و عواقب منفی آن گفت.

 

او ضمن اشاره به مصاحبه با ایرانی های که از ایران گریخته اند، گفت این اظهارات حاکی از آن اند که دولت ایران نه تنها در خیابان بلکه از طریق مونیتورهای کامپیوتر به پی گرد کاربران ایننرنتی و تظاهرکنندگان  می پرداخته است.

نقش اغراق آمیزی که به تویتیر داده شده ، مورد انتقاد فرد پطروسیان- سردبیربخش  اینترنتی رادیو فردا نیز قرار گفت. او گفت که بسیج یک تظاهرات 700 هزارنفره به تویتیر نسبت داده شده است. در صورتی که یک پیام توییتری به طور میانگین تنها  48 بار تکرار و باز تکثیر می شود. (خبر ویژه سمپوزیوم بروکسل)شهرزادنیوز